İSPANYA PROJE TOPLANTISI 2017

İSPANYA PROJE TOPLANTISI

ISPANYA PROJE TOPLANTISI

YOLCULUK BAŞLANGICI (14.09.2017)

Perşembe sabahı  İspanyadaki proje toplantısını gerçekleştirmek için hazırlıklarımızı tamamlayıp Aydın’dan İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na doğru yola koyulduk. Saat 11.00 İzmir’den İstanbul’a, Saat 14.00’de İstanbul’dan Barcelona’ya, Saat 23.00 de Barcelona’dan Austrias Havalimanına derken,  bu uzun yolculuğun sonunda gece saat 3.30 gibi kalacağımız oteldeki odamıza varabildik. Otele vardığımızda aşırı yorgun olduğumuz ve sabah erken kalkacağımız için hemen yatıp çok olmasa da dinlenmeye çalıştık.

1.GÜN  (15.09.2017)

15-05-201815-05-2018

Sabah 8-9 arası uyanıp kahvaltımızı yaptıktan sonra saat 9.30 gibi İspanyol ortaklarımızın okuluna doğru yola koyulduk. Okulu kısaca bir gezip oradaki öğretmenlerle tanıştıktan sonra saat 10.00 ile 12.00 arasında proje toplantısını gerçekleştirdik. Toplantıda sanatla ilgili olarak yapılabilecek projeler üzerinde yoğunlaşarak, bu konuda ülkeler arası yapılabilmesi mümkün olan çalışmaları planlayıp güzel ve verimli bir toplantı yaptık. Toplantı bittikten sonra saat 12.00-14.00 arasında okuldaki öğrenci ve velilerle tanışıp, velilerin hazırlamış olduğu yöresel yemeklerden oluşan bir öğle yemeği yedik. Yemekten sonra öğrencilerle birlikte okula ait kapalı spor salonunda halat çekme, kurbağalı para atışı gibi çeşitli aktiviteler gerçekleştirdik.

Aktiviteler bittikten sonra saat 14.00-16.30 arasında proje toplantına devam ettik. Toplantıların sonucunda ;

-          Mirror, mirror on the Wall, who is the hero of them all?

-          Scratch me, if you can?

-          Artful

-          DO-RE-MI, try to sing like me?

Adlı projelerin gerçekleştirilmesi kararları alındı.

Saat- 17.00 den sonra öğrencilerle ve velilerle kaynaşma, okul içindeki etkinlikler devam etti. Okul çevresindeki doğal ortamı tanımak, kültürel çevreyi gözlemlemek için okulun bulunduğu köyde kısa bir tur attıktan sonra köyden ayrıldık. Saat 21.30 da akşam yemeğimizi yedikten sonra dinlenmek üzere oteldeki odalarımıza dağıldık.

2.GÜN (16.09.2017)

15-05-2018

Sabah 8.30 gibi otelde kahvaltımızı yaptıktan sonra tekrardan okula giderek saat 9.30da tekrardan proje toplantısına başladık. Gerçekleştirilmesine karar verdiğimiz projeler üzerinde geliştirmeler yaparak projelerin son hallerini oluşturduk. Toplantı bittikten sonra saat 11.00 gibi bisiklet sürme ve yürüyüş etkinliğini gerçekleştirmek için, Özel olarak hazırlanmış bisiklet parkuruna gittik. Burada doğayla iç içe olan bisiklet parkurunda spor etkinliğimizi gerçekleştirdikten sonra saat 13.30 gibi Oviedo şehrinde kısa bir şehir turuna çıktık. Şehirdeki mimari yapıları, park ve etkinlik alanlarını gezdikten sonra saat 15.30’da öğle yemeği için önceden ayarlanmış olan restaurantda yemeğimizi yedik. Sonrasında saat 17.00 gibi şehirde bulunan ve ünlü ressamlarında tablolarının bulunduğu resim ve Arkeoloji müzesini gezdik. Saat 19.00da şehirde bir alışveriş merkezine giderek burada zaman geçirdikten sonra saat 21.30da akşam yemeğimizi yiyerek dinlenmek üzere kaldığımız otele geri döndük.

3.GÜN (17.09.2017)

Saat 9.00 gibi kahvaltımız yaptıktan sonra saat 10.30 da Ribadesella adlı bir sahil şehrine doğru yola çıktık. Şehir nehirle denizin birleştiği müthiş bir coğrafyası olan ve Paleontolojik dönemden kalma eserlerin bulunduğu, ilgi çekici bir yerdi. Şehirde madenciler tarafından bulunan ve Paleontolojik dönemden kalma resimlerin bulunduğu bir mağara bulunuyor. Öncelikle bu mağarayla ilgili ve bu mağaradan çıkarılan eski insanlara ait eşyalar, kullanılan araç gereçlerin bulunduğu bir müzeyi gezdik. Müzede gerçekten tarih çağlarına ve eski insanlara ait müthiş bir donanıma sahipti. Müzeyi gezdikten sonra Tito Bastillo Mağarasına girdik. Mağarada kalkerli suların oluşturduğu sarkıt ve dikitlerin bulunduğu gizemli bir yapı vardı. O devirde yaşamış insanların mağara duvarlarına yapmış olduğu hayvan resimleri, insan resimleri gerçekten görülmeye değer resimlerdi. Mağaranın gerçekten iyi korunduğuna ve büyük bir değer olarak özenle ilgilenildiğine şahit olduk.

15-05-2018

Mağarayı dolaştıktan sonra saat 15.00 gibi öğle yemeğimizi yemek için mağaraya bağlı sosyal tesislerdeki restauranta gittik.  Yemeğimizi yedikten sonra Ribadesella  şehrinde gezinti ve yürüyüşümü yaptık. Muhteşem doğa manzaralarından sonra tekrar dönüş yoluna çıktık. Saat 21.00 gibi akşam yemeğimizi yedikten sonra dinlenmek üzere otelimize geri döndük.

4.GÜN (18.09.2017)

15-05-2018

Sabah yine saat 9.00’da kahvaltımızı yaptıktan sonra otelden ayrıldık. Normal programa göre nehirde kano etkinliği ve su sporları üzerine etkinlikler yapılacaktı. Ancak havanın rüzgarlı ve aşırı yağışlı olmasından dolayı etkinliklerimizi gerçekleştiremedik.

Günümüzü yine Oviedo şehir merkezinde kültürel mekanları, sanatsal merkezleri ve alışveriş merkezlerini gezerek geçirdik. Böylece proje ortaklarımızla son günümüzü geçirmiş olduk. Gün içerisinde Yunan Proje ortağımızı yolcu ettikten sonra bizde eşyalarımızı toparlamak üzere otelimize geri döndük.

Saat 05.30’da Asturias Havaalanına doğru yola çıktık. Saat 07.35’te uçağa binerek aktarma yapacağımız Barcelona’ya ulaştık. Aktarmamızı yaparak ülkemize geri döndük.
5. GÜN (19.09.2017)

Yayın: 15.05.2018 - Güncelleme: 15.05.2018 14:21 - Görüntülenme: 365