T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / İNCİRLİOVA - Sandıklı Nazmi Topçuoğlu Ortaokulu

Örencilerimiz ara tatilde neler yapabilirler?

Değerli Velilerimiz; Yaklaşık iki aylık bir eğitim sürecini geride bıraktık. Bu süreçte sizlerin de desteği ve yeri çok büyük. Destekleriniz için teşekkür eder, ara tatil süresince yapabileceğiniz bazı etkinlikleri sizlerle paylaşmak isteriz.

 

  • 18.11.2019 = Birlikte bir sinema ya da tiyatro etkinliğine gidebiliriz. Beraber bir müze ziyareti ya da şehitlik ziyareti yaparak ilimizin tarihini öğrenmelerine katkı sağlayabilirsiniz. Çocuklarımızı sanatla ve tarihle tanıştırmak için harika bir fırsat olabilir.

 

  • 19.11.2019 = Beraber zeka oyunları oynayabilirsiniz. Satranç, mangala, dama vb. Beraber vakit geçirmek için harika bir etkinlik olur hem de çocuklarımızı zeka oyunlarını sevdirme ve tanıştırma fırsatı yakalamış oluruz.

 

  • 20.11.2019 = Çocuğumuzla kitap okumayı sevdirmek için çok isabetli bir zaman aralığı olabilir. Beraber kitap okuyun, birbirinize anlatın, okuduğu metinle ilgili tanıtıcı metinler hazırlayın, kütüphaneleri ya da kitapevlerini de ziyaret edebilirsiniz. Bugün kitap ve okuma gününüz olsun.

 

  • 21.11.2019 =Sizin çocukluğunuza ait bildiğiniz bir çocuk oyununu çocuklarınıza öğreterek beraber oynayabilirsiniz. Günümüz çocukları maalesef ki eski çocuk oyunlarının pek çoğundan habersiz. Beraber hem nostalji yaşamak hem sohbet ortamı yaratmak hem de eğlenmek için güzel bir fırsat olabilir.

 

  • 22.11.2019 = Çocuklarımıza günlük yaşam becerileri kazandırmak çok önemli ve gereklidir. Bu akşam salatayı çocuğunuz yapsın ya da yemek yaparken size yardım etsin beraber günlük yaşam becerileri gerektiren etkinliklere bugün vakit ayırmaya çalışalım.

 

  • 23.11.2019 =Çocuklarımız yavaş yavaş hayata hazırlanıyor. Bugün meslekleri araştırma günü yapabilirsiniz. Beraber bir meslek kuruluşunu ziyaret etmek, meslek seçimi hakkında konuşmak sohbet etmek, geleceğin mesleklerini araştırmak gibi etkinlikler yapabilirsiniz.

 

  • 24.11.2019 = Bugün doğayla buluşma günümüz olsun. Toprağa dokunabilir, piknik yapabilir, doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. İmkanlar dahilinde ise beraber bir ağaç dikebilir gelişimini izlemesi, bakımın üstlenmesi için çocuğunuza bir fırsat sağlayabilirsiniz.

 

 

  • Bunlar örnek olarak hazırladığımız birkaç etkinlik siz farklı şeylerle daha verimli hale getirebilirsiniz. Ara tatil boyunca yaptığınız tüm etkinlikleri fotoğraflayın, hem anı olarak kalsın hem de okulumuza ulaştırırsanız okul internet sitemizde yayınlayabiliriz.

 

 

HEPİNİZE KEYİFLİ TATİLLER…

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.11.2019 - Güncelleme: 15.11.2019 12:42 - Görüntülenme: 217
  Beğen | 0  kişi beğendi