T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / İNCİRLİOVA - Sandıklı Nazmi Topçuoğlu Ortaokulu

Projemizin İkinci Hareketliliği - İspanya Öğretmen Eğitimi

Okulumuzun "Let'S Magic Augmented and Virtual Reality  In The Clasroom" isimli projesi için 13-17 Haziran tarihleri arasında proje ortaklarımız Estonya ve Yunanistan ile beraber İspanya'nın Oviedo şehrinde bulunduk.

Bizler için eğitsel ve kültürel açıdan son derece faydalı bir ziyaret oldu. Oviedo'ya yakın küçük bir kasabada kaldık. Son derece düzenli, temiz ve sakin bir kasabaydı. İspanya coğrafi ve kültürel açıdan ülkemizle birçok benzer noktası olan bir ülke. Nitekim kaldığımız bölge Asturias olarak isimlendirilen bölgenin içerisinde ve Karadeniz'le birçok açıdan benzer özellikleri var. İklimi genelde kapalı, ılıman ve yağışlı. Doğası aynı Karadeniz Bölgesi gibi yemyeşil.

06-01-202306-01-202306-01-2023

 

 13 Haziran Pazartesi günü proje ortaklarımızın öğretmenleri ile beraber tekrardan bir araya gelip bir buluşma kahvaltısı düzenledik. Kahvaltıdan sonra kaldığımız bölgede çok güzel bir doğa yürüyüşü yaptık.

 06-01-2023

14 Haziran Salı günü kahvaltıdan sonra eğitim için bulunduğumuz okulda derslere girdik. Okul şehrin dışında yaklaşık 200 öğrencisi bulunan taşımalı bir okuldu. Okulla ilgili dikkatimizi çeken en önemli şey öğrenciler için hem kapalı hem açık olmak üzere çok büyük oyun ve eğitim sahalarının düzenlenmiş olmasıydı. Doğayla iç içe yeşillikler arasında çok güzel bir bölgedeydi.

15 Haziran Çarşamba Öğrencilerimizin daha önceden başlatmış oldukları " Üç Boyutlu Artırılmış Sanal Gerçeklik" çalışmalarını inceledik. Tinkercad ile 3D tasarım ve modelleme çalışmalarında bulunduk. Öğleden sonra Oviedo şehrinin Atlas okyanusuna sınır olan küçük bir sahil köyünde bütün öğretmenler piknik yaptık. O gün hava gerçekten çok sisliydi. Ancak sahile yakın bölgedeki kayalıklar sisle beraber gerçekten ihtişamlı bir görüntü sergiliyordu. Kendinizi bir korsan filminin içinde gibi hissedebilirdiniz.

06-01-202306-01-202306-01-202306-01-2023

 

 

 16 Haziran Perşembe günü Yine ev sahibi ülkenin öğrencilerinin CANVA programını kullanarak yaptıkları eğitime katıldık ve bizlerde onlarla birlikte öğrenerek eğlendik. Yine bütün ortaklarımızla beraber herkes kendi ülkesinin yerel danslarını çocuklara öğretti. Ev sahibi öğrenciler öğretmenlerle beraber kısa süren dans gösterileri yaptılar. Zaman zaman ortaya oldukça komik ve eğlenceli görüntüler çıktı.

 

Öğleden sonra Asturias bölgesi için tarihsel açıdan oldukça önemli olan yüzyıllardan beri hala faaliyette olan " El Gaitero" fabrika ve müzesini ziyaret ettik.

17 Haziran Cuma günü öğrenci ve öğretmelerle beraber sene sonu partisine katıldık. O gün öğleden sonra komşu şehir Gijon'a bir kültür gezisi düzenledik. Gijon şehir merkezi Atlas Okyanusu'na kıyısı olan harika bir şehir. İster o güzel plajları seyredebilir eğer gel gitlere dayanabilecekseniz isterseniz denize de girebilirsiniz. Şehrin adeta her yerinden tarih fışkırıyor. Bisiklet kullanımına oldukça önem veriliyor . Bisiklet yolları şehrin bütün her yerinde bir ağ örmüş. Adeta bisiklete binmek teşvik ediliyor. Gijon'da bulunan dünyaca ünlü akvaryumuz gezdik. Daha sonra şehrin içine doğru yürüyerek son eğitim günümüzde son gezimizi tamamladık.

İspanya Oviedo öğretmen eğitimi bizler için oldukça güzel ve faydalı bir eğitim gezisi oldu. İspanyol dostlarımıza gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyoruz.

 

 06-01-202306-01-202306-01-202306-01-202306-01-202306-01-2023

  

 

 

 

 EDUCATION IN SPAIN

 

We were in Oviedo, Spain, together with our project partners Estonia and Greece, between 13-17 June for our school's project called "Let'S Magic Augmented and Virtual Reality In The Classroom".

It was a very useful visit for us both educationally and culturally. We stayed in a small town close to Oviedo. It was a very neat, clean and quiet town. Spain is a country that has many similar points with our country geographically and culturally. As a matter of fact, the region we stayed in is in the region called Asturias and has many aspects similar to the Black Sea. Its climate is generally closed, temperate and rainy. Its nature is as green as the Black Sea Region.

On Monday, June 13, we came together with the teachers of our project partners and organized a meeting breakfast. After breakfast, we had a very nice nature walk in the area where we were staying.

On Tuesday, June 14, after breakfast, we attended classes at the school we were in for education. The school was a bussed school with around 200 students outside the city. The most important thing that caught our attention about the school was that both indoor and outdoor playgrounds were arranged for students. It was in a very beautiful area among the greenery intertwined with nature.

Wednesday, June 15th We examined the "Three-Dimensional Augmented Virtual Reality" studies that our students had previously started. We worked on 3D design and modeling with Tinkercad. In the afternoon, all the teachers had a picnic in a small coastal village on the border of the Atlantic Ocean in the city of Oviedo. It was really foggy that day. However, the cliffs in the area close to the beach displayed a truly magnificent image with the fog. You could feel like you're in a pirate movie.

On Thursday, June 16, we attended the training of the students of the host country using the CANVA program and we had fun learning with them. Again, together with all our partners, everyone taught the local dances of their own country to the children. The host students made short dance performances with the teachers. From time to time, quite funny and entertaining images emerged.

In the afternoon, we visited the "El Gaitero" factory and museum, which is historically very important for the Asturias region, which has been in operation for centuries.

On Friday, June 17, we attended the end of year party with students and teachers. That afternoon, we organized a cultural trip to the neighboring city of Gijon. The city center of Gijon is a wonderful city on the Atlantic Ocean. You can watch those beautiful beaches, if you can stand the tides, you can also swim in the sea. History gushes from almost every corner of the city. Bicycle use is very important. Cycling lanes weave a web all over the city. Cycling is encouraged. We visited the world famous aquarium in Gijon. Then we walked into the city and completed our last trip on our last training day.

Spain Oviedo teacher training was a very nice and useful educational trip for us. We thank our Spanish friends for their hospitality.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.01.2023 - Güncelleme: 06.01.2023 16:00 - Görüntülenme: 112
  Beğen | 0  kişi beğendi