"Beslenme Dostu Okul" olduk!

Geçtiğimiz yıl "Beyaz Bayrak" alarak en temiz okullar arasında yer alan okulumuz bu sene de "Beslenme Dostu Okul" seçildi. Katkılarından dolayı tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın ortak yürüttüğü “Beslenme Dostu Okul Projesi” kapsamında okulumuz Sandıklı Nazmi Topçuoğlu Ortaokulu, "Beslenme Dostu Okul" seçildi.

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’nın "Okullarda Obezite ile Mücadele, Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması" başlığı kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar devam ediyor. "Beslenme Dostu Okullar Programı" ile okullarda sağlıklı beslenme alışkanlığının arttırılması amaçlanıyor.

1 yıl süren programlı çalışmalar sonunda, okulumuz Sandıklı Nazmi Topçuoğlu Ortaokulu, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü denetlemeleri sonucunda  sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarına uygun bulunarak "Beslenme Dostu Okul Sertifikası" almaya hak kazandı.

18-03-2018

Yayın: 18.03.2018 - Güncelleme: 18.03.2018 23:20 - Görüntülenme: 409